Press "Enter" to skip to content

Pentru a vă scrie planul de cercetare, începeți prin a reafirma întrebarea principală a tezei și a oricăror întrebări secundare.

Canberra thesis editor working with top Australian universities

Este posibil ca acestea să se fi schimbat puțin de la propunerea dvs. inițială. Dacă aceste întrebări se referă la o anumită teorie sau perspectivă analitică, spuneți-o pe scurt. În științele sociale, de exemplu, două sau trei teorii proeminente ar putea oferi predicții diferite despre subiectul tău. Dacă da, atunci ați lucrare de licenta structura putea dori să explorați aceste diferențe în teza dvs. și să explicați de ce unele teorii funcționează mai bine (sau mai rău) în acest caz particular. De asemenea, în științe umaniste, ați putea lua în considerare modul în care diferite teorii oferă perspective diferite și perspective contrastante asupra romanului sau filmului pe care îl studiați. Dacă intenționați să explorați aceste diferențe, spuneți-vă obiectivul clar în planul de cercetare, astfel încât să îl puteți discuta mai târziu cu consilierul dumneavoastră. Apoi, treceți la centrul acestui exercițiu, strategia de cercetare propusă de dvs. Încercați să explicați abordarea de bază, materialele pe care le veți folosi și metoda dvs. de analiză. Este posibil să nu cunoști încă toate aceste elemente, dar fă tot ce poți. Spuneți pe scurt cum și de ce credeți că vă vor ajuta să răspundeți la întrebările principale.

Fii concret. Ce date veți colecta? Ce poezii vei citi? Ce tablouri vei compara? Ce cazuri istorice veți examina? Dacă intenționați să utilizați studii de caz, spuneți dacă le-ați selectat deja sau ați stabilit criteriile pentru alegerea lor. V-ați hotărât care documente și surse secundare sunt cele mai importante? Aveți acces ușor la datele, documentele sau alte materiale de care aveți nevoie? Sunt surse de încredere – cele mai bune informații pe care le puteți obține despre acest subiect? Dați răspunsurile dacă le aveți sau spuneți clar că nu știți, astfel încât consilierul să vă poată ajuta. De asemenea, ar trebui să discutați dacă cercetarea dvs. necesită abilități speciale și, desigur, dacă le aveți. Puteți – și ar trebui – să vă adaptați munca pentru a se potrivi cu abilitățile dumneavoastră.

Dacă vă așteptați să contestați alte abordări – un element important al unor teze – pe care le veți adopta și de ce? Acest ultim punct poate fi exprimat altfel: proiectul dumneavoastră va fi informat de unele tradiții teoretice și perspective de cercetare și nu de altele. Cercetarea dvs. va fi mai puternică dacă vă clarificați propria perspectivă și arătați cum vă informează în mod util munca. Mai târziu, puteți, de asemenea, să intrați în lupte și să explicați de ce abordarea dvs. este superioară alternativelor, în acest studiu special și poate mai general. Planul dvs. de cercetare ar trebui să indice clar aceste probleme, astfel încât să le puteți discuta cu sinceritate și să le gândiți bine.

Dacă intenționați să efectuați teste, experimente sau sondaje, discutați și despre acestea. Sunt instrumente comune de cercetare în multe domenii, de la psihologie și educație până la sănătatea publică. Acum este momentul să detaliezi detaliile – cele pe care le-ai bătut în cuie și cele care încă zbârnâie, nerezolvate. Este important să aduci întrebările potrivite aici, chiar dacă nu ai încă toate răspunsurile. A ridica aceste întrebări direct este cea mai bună modalitate de a obține răspunsuri. Ce tipuri de teste sau experimente planificați și cum veți măsura rezultatele? Cum vă veți recruta subiecții de testare și câți vor fi incluși în eșantionul dvs.? Ce instrumente de testare sau tehnici de observație veți folosi? Cât de fiabile și valide sunt acestea?

Consilierul dvs. poate fi o sursă excelentă de feedback aici.

Sfat: planul dvs. de cercetare ar trebui să spună

  • Ce materiale vei folosi
  • Ce metode veți folosi pentru a le investiga
  • Dacă munca dumneavoastră urmează o anumită abordare sau o anumită teorie

Există, de asemenea, probleme etice de luat în considerare. Ele apar în orice cercetare care implică oameni sau animale. Trebuie să vă gândiți cu atenție la ele, să subliniați potențialele probleme și să le discutați cu consilierul dumneavoastră. De asemenea, trebuie să clarificați această cercetare în avans cu autoritățile corespunzătoare din școala dvs., cum ar fi comitetul care analizează propunerile de cercetare pe subiecți umani. Consilierul tău va cunoaște frânghiile.

Nu toate aceste probleme și întrebări vor afecta proiectul dvs. Dar unii o fac și ar trebui să te lupți cu ei pe măsură ce începi cercetarea. Chiar dacă răspunsurile tale sunt provizorii, vei avea totuși de câștigat notându-le și împărtășindu-le consilierului tău. Așa vei primi cele mai cuprinzătoare sfaturi, cele mai precise recomandări. Dacă unele dintre aceste probleme vă încurcă, sau dacă ați întâmpinat deja unele obstacole, împărtășiți-le și, astfel încât să puteți fie să rezolvați problemele, fie să găsiți modalități de a le rezolva.